SNadhladom

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Nenadávajme potichu

Nejdeš voliť, lebo nemáš koho. Zo šesťdesiatich štyroch politických strán si nevyberieš žiadnu. Nevidíš zmysel vo voľbách, lebo ich aj tak zasa vyhrá niekto, kto si nasadí pirátsky klobúk, vynadá novinárom, príjme hodnosť kapitána... Odvolávajúc sa na boha, slušnosť, nezávislosť alebo rodinu. Vyhrá ich niekto, kto si do najvyšších funkcii dosadí svojich ľudí, ktorí si tam zasa dosadia tých svojich. Kým ty tvrdo pracuješ, aby si si mohol vziať hypotéku na byt, oni si s prehľadom za to nič, ktoré robia, kúpia sedem bytov. Usmievajú sa voličom do tváre. Označujú novinárov, ktorí sa neboja povedať pravdu, za prostitútky. Protislovenské.
A ak sa aj odhodláš, že predsa len využiješ šancu... precítiš svoju „slovenskosť“... a zvolíš si stranu, ktorá vyrieši tvoje problémy. A vrátiš sa tým do najčernejšieho obdobia 20.storočia. Za boha. A za národ. Odignoruješ všetky fakty o tom, že táto strana je naozaj proti ľudským právam, za ktoré sa biješ už od svojho narodenia. Odignoruješ neodbornosť, rodinkárstvo, podvody. Zasa sa necháš namotať na sľuby. Alebo to urobíš z recesie. Pretože určite nebudeš voliť komunistov. No samozrejme, nie všetci sa rozhodnú za boha a za národ. Zvolia si rodinu. Alebo nezávislosť. Alebo kapitánov, klamárov, živnostníkov, matky... Pravda je taká, že nie je koho voliť. Táto veta sa stáva frázou, stáva sa nechutenstvom a trpkým citrónom v ústach ľudí, ktorých srdcia ešte neprestali biť v nádeji, že raz príde zmena. Že tí, ktorí majú reči o boji proti korupcii s tým bojom aj naozaj začnú. No na to, aby títo ľudia uspeli, potrebujú ďalších ľudí, ktorí sa budú o politiku a Slovensko zaujímať. Potrebujú ľudí, ktorí sa nezmieria s tým, že to, čo sa tu deje sa nezmení. Potrebujem ich ja aj ty. Potrebujeme spojenectvo proti politikom, ktorí sa zaslúžili o to, že sa Slovensko umiestňuje na najhorších miestach svetového rebríčka vnímania korupcie. Nie je však správne odsudzovať za túto situáciu iba určitú skupinu ľudí. Nie je spravodlivé povedať, že mladí ľudia volia nacistov a starší komunistov. Dôležité a nutné je spojiť sa, nezaspať a nezmieriť sa s tým, že sa to nikdy nezmení. Nezbaliť si kufre a nevypadnúť z tejto krajiny závistlivých, skeptických a neprajných ľudí. Každá zmena môže prísť. A môžeš to byť práve ty, kto k nej prispeje. Nedávaj preč ruky od politiky, ani od svojej národnej hrdosti. Máme byť na čo hrdí. Máme sa z čoho učiť. Neopakujme chyby, nevykrikujme heslá a skutky, ktoré viedli k nespravodlivosti, nevyriešeným vraždám, k stratám, k rozpadu systému. Nevzdajme sa svojich snov. Táto krajina je naša, my sme zdrojom moci, ktorú majú v rukách nesprávni ľudia. Neostaň sedieť doma a poď aj ty na protikorupčný pochod( v utorok, 18.04. na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave o 17:00) usporadúvaný mladými ľuďmi, ktorých nebaví iba nadávať na systém, ale majú tendenciu ho zmeniť. Ak nie ty, tak kto?

Slovensko | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014